999 vragen aan mezelf

999 vragen aan mezelf #2

Het is weer tijd om meer achter mezelf te komen. In dit artikel neem ik je mee met het boek ‘999 vragen aan jezelf’ om erachter te komen wie ik nu ben en waar ik van houd. Ik geef jullie een kijkje in mijn zoektocht naar mezelf, wie ben ik naast mijn diagnoses? 7 vragen die ik ga beantwoorden, ik ben zeer benieuwd wat voor leuke, bijzondere en gekke dingen in mij op komen.

 1. Welke drie dingen lust je niet?
  Een vraag die voor mij enorm simpel was om op te noemen. Ik lust heel veel echt niet, al beginnen mijn smaken te veranderen. Toch krijg ik vis echt niet naar binnen. Kibbeling en vissticks nog net, maar als je mij een stukje zalm geeft moet ik er letterlijk van kokhalzen.
  Verder vind ik de structuur van zoete aardappel zo naar in mijn mond, dat ik ook dat het liefste oversla. Ik heb het pas nog een keer geprobeerd, maar het is echt niet mijn ding.
  Als laatste heb ik spruitjes op het lijstje staan. Ik ben sowieso geen erg goede match met groentes, maar spruitjes vind ik wel echt zó vies. Ik weet niet precies waarom.

 

 1. Wintersport of zomervakantie?
  Al moet ik zeggen dat ik nog nooit op wintersport ben geweest. Maar ik hou meer van een zomers weertje, al hoeft het voor mij niet heel warm te zijn, een graad of 22 is perfect.

 

 1. Heb je een goed gebit?
  Om eerlijk te zijn niet echt. Van kinds af aan heb ik snel gaatjes, hoe vaak en hoe goed ik ook probeer te poetsen, het helpt niet echt. Zo waren sommige kiezen van mijn ‘grote mensen-gebit’ al helemaal kapot voordat ze doorkwamen. Ondertussen is het wel een stuk beter geworden, maar nog niet opperbest. Ik heb er trouwens geen last meer van en daardoor vind ik het ook wel oke.

 

 1. Hoe vervoer je jezelf over het algemeen?
  Voornamelijk met de bus. Vroeger was dat voornamelijk de fiets, maar door mijn chronische pijn werd dat wat ingewikkelder. Ooit hoop ik wel gewoon mijn rijbewijs te kunnen halen en het antwoord ‘de auto’ te kunnen geven op deze vraag. Maar voor nu is dat nog ver weg en reis ik heel Brabant rond met de bus.

 

 1. Welke hobby’s had je als kind?
  Met lego spelen, tekenen en knutselen. Schrijven was ook een grote hobby van me. Voordat ik zelf kon schrijven vertelde ik aan mijn moeder wat er in mijn dagboek moest staan, later schreef ik allerlei verhalen. Op papier, op de computer. Eigenlijk was ik toen al een enorm schrijf-fanaat.

 

 1. Welke hobby’s heb je nu?
  Bovenaan staat denk ik toch wel musicals bezoeken. Zoveel en zo vaak als ik kan. Daarnaast staat schrijven op nummer twee en vind ik het nog steeds heerlijk om te freubelen en knutselen. Momenteel uit zich dat vooral in diamond painten, handletteren en tekenen.

 

 1. Een dik kussen of een dun kussen?
  Ik moest hier toch wel eventjes over nadenken. Soms vind ik mijn kussen te dun en ga ik er met mijn hand onder, zodat deze hoger komt te liggen. Ik denk dat ik daarom toch voor een dik kussen ga. Al had ik vroeger geloof ik graag een dun kussen.

 

De zeven vragen zijn weer beantwoord. Ik vind het wel grappig om te zien dat ik eigenlijk nog steeds dezelfde hobby’s heb als vroeger, maar dat er ook dingen in de loop der tijd zijn veranderd. En nu, op naar de volgende reeks!

Join the discussion

 1. nilo de roock

  Het koken van spruiten is een kunst. Áls ze goed gekookt zijn… dan zijn spruiten een delicatesse. – En anders zijn ze inderdaad gewoon vies. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.