boek

Op weg naar… mijn boek #1

De meeste mensen om me heen weten dat ik bezig ben met mijn eerste boek. Al bijna een jaar om precies te zijn. Echt vlotten deed het niet. Er is namelijk afgelopen jaar enorm veel gebeurd en ik ben fysiek weer erg achteruit gegaan. Weinig energie en tijd dus om te schrijven en als ik me goed genoeg voelde, moest ik knallen voor school. Een legitieme reden dus!

Een aantal weten het natuurlijk al. Zoals je kan raden, gaat mijn eerste boek over mijn leven. Over het leven zonder je (overleden) beste vriendin, de ontwikkeling van chronische pijn, vermoeidheid, dwang, borderline en een trauma. Mijn weg binnen de hulpverleners, of niet-hulpverleners zoals ik ze in sommige gevallen kan noemen. Maar vooral, mijn weg naar een fijner leven.

De start is dus een jaar geleden gemaakt, maar daarmee zijn we er natuurlijk nog niet. De afgelopen drie weken heb ik ontzettend veel achter de schermen gewerkt en kleine stukjes aan mijn boek toegevoegd. Momenteel staat de teller op zo´n 3000 woorden. Niet zoveel voor in een jaar natuurlijk, maar ik heb het gevoel dat ik de komende tijd een flinke spurt ga maken.

Ik heb een grove planning gemaakt, omdat mijn hoofd er van over liep. Wat wil ik allemaal vertellen, wat waren de hoogtepunten in mijn leven sinds het overlijden van mijn beste vriendin. Het zijn momenten met een traan en een lach en soms is het lastig om te schrijven over de moeilijke dingen die er gebeurt zijn zoals mijn traumatische ervaring in een revalidatiecentrum. Momenten waar ik tegenop kijk om er over te schrijven, om er zelfs over na te denken hoe ik het ga verwoorden. Maar het is wel een heel groot deel van mijn leven geworden, overslaan wil ik dus niet. Het hoort bij mij en iedereen mag weten wat daar gebeurt is.

Mijn doel is, maar pin me er niet op vast, om het na de zomervakantie te publiceren. But no pressure, ik moet natuurlijk vooral veel rekening houden met mijn lijf en hoofd. Het idee is er in ieder geval.

Ben of ken jij toevallig een geweldige uitgever die mijn boek mogelijk zou willen publiceren? Dan hoor ik dat natuurlijk graag.

En voor nu, op naar de 5000 woorden!

Join the discussion

  1. Celine

    Wat super tof dat je verder bent gaan schrijven! Ik kijk uit naar je boek!

  2. nilo de roock

    Gemiddeld aantal woorden in een roman is 90.000 woorden volgens Google. – Denk dat je ( als je boek af is ) zeker een uitgever zult vinden. Als dat niet lukt kun je zelf een e-boek versie publiceren op Amazon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.