Marleen goes fit

Marleen goes fit #2

Een maand geleden schreef ik over mijn eerste ervaring van het sporten in de sportschool. Ondertussen heb ik regelmatig gesport. Hoe is het gegaan? Hoe voel ik me erbij? Kan ik al stapjes omhoog qua belastbaarheid? Je leest het in dit artikel.

In totaal ben ik pas 8 keer geweest sinds de start. Dat is niet zoals mijn doel was, twee keer in de week. Twee weken lang had ik zoveel pijn dat het me niet lukte om te gaan sporten. Nu probeer ik het langzaam weer op te bouwen, wat toch niet zo soepel gaat als in het begin.

Ik zet door, want ik merk dat het sporten wel echt helpt tegen de oorlog in mijn hoofd. Heel even kan ik het uitschakelen, kan ik me helemaal richten op mijn lichaam en voel ik me iets meer ontspannen als ik klaar ben. Ook voor mijn lijf werkt het. In de weken dat ik heb gesport had ik misschien wel veel spierpijn, maar het lukte me wel makkelijker om bijvoorbeeld trap te lopen. Kleine stapjes die al zoveel verschil maken.

Tijdens mijn evaluatie binnen de sportschool hebben we eigenlijk maar één toestel geschrapt. De wave. Dat is een apparaat waar je een soort schaatsbeweging op maakt. Alle keren was dit toestel eigenlijk niet vol te houden. Verder houden we alle andere toestellen hetzelfde, immers, hier doe ik het goed op.

Ik had enige twijfel over het uitbouwen van de trainingen. Ze stelden voor om, als ik zover was, toch een extra set te proberen binnen de oefeningen die ik heb. Maar we hebben ze nog niet doorgevoerd in het systeem. Immers, mijn lijf moet nog steeds wennen aan het sporten en een te snelle stap kan betekenen dat ik er weer uit lig.

Ik voel me erg gesteund in de sportschool en er wordt goed meegedacht. De komende periode ga ik dus op hetzelfde niveau verder en als ik het denk aan te kunnen, ga ik een stapje omhoog. Maar voor nu, vooral zo doorgaan. Ik doe het goed, ik voel me er fijn bij en ik ga vooruit. Die hogere intensiteit komt vanzelf wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.