My song of the week

My song of the week #5

In dit artikel schrijf ik over een liedje wat me raakt, inspireert, vrolijk maakt of wat dan ook, een (deel van de) songtekst, maar vooral wat het voor me betekent. Dit kunnen allerlei liedjes zijn, die wel binnen mijn straatje passen. Liedjes met herinneringen. Musical, Nederlandstalig, Engels, pop, rock, noem maar op. Stuk voor stuk mooie en betekenisvolle liedjes en dat deel ik graag met jullie.

Vandaag koos ik voor het liedje: ‘Don’t worry, be happy’ van Bob Marley. Een liedje wat me op de een of andere manier altijd in een rustigere modus brengt. Ik vind het een lekker nummer om mee te zingen, op te bewegen en ik voel me er goed bij.

Dit liedje luisterde ik heel veel in de 3e klas tijdens de Engelse les. Hier waren namelijk oefeningen over en dat was mijn ontspannen momentje in de klas waar ik me heel vaak niet prettig voelde. Ik moet bekennen dat ik de oefeningen nooit heb gemaakt, maar het liedje wel elke computerles heb opgezet. Oeps.

‘In every life we have some trouble
But when you worry you make it double
Don’t worry, be happy’

Dit liedje heeft gelijk en ik vind het fijn dat het me elke keer wordt herinnerd als ik het luister. Ik probeer het los te laten en wie weet, word ik ooit nog eens de ‘happy’-heldin op sokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.