My song of the week

My song of the week #6

In dit artikel schrijf ik over een liedje wat me raakt, inspireert, vrolijk maakt of wat dan ook, een (deel van de) songtekst, maar vooral wat het voor me betekent. Dit kunnen allerlei liedjes zijn, die wel binnen mijn straatje passen. Liedjes met herinneringen. Musical, Nederlandstalig, Engels, pop, rock, noem maar op. Stuk voor stuk mooie en betekenisvolle liedjes en dat deel ik graag met jullie.

Afgelopen week begon ik met EMDR en zette ik een liedje op die daar een beetje bij paste. Namelijk het liedje: ‘Mijn leven is van mij’ uit de musical Elisabeth.

Ik wil niet gehoorzaam
Getemd en oppassend zijn
Ik wil niet fatsoenlijk
Geremd en volwassen zijn
Ik ben niet van jou, nee, ik ben vrij
Mijn leven is van mij

Ik wil alles leren
Vrijwillig en zonder dwang
Wil alles riskeren
Want ik ben voor niemand bang
Zo vecht ik en worstel ik mij vrij
Mijn leven is van mij

En wil je mij binden dan krijg je protest
Zo hard als ik kan schreeuw ik: nee
En mocht je mij vinden verlaat ik het nest
En duik als een meeuw in de zee

Naast dat het een musicalnummer is, is het ook een nummer met een hele mooie boodschap. Het geeft me steun, hoop en soms zelfs kracht. Ik wil namelijk niet meer bang zijn, ik wil niet constant voldoen aan de verwachtingen van anderen, maar aan die van mezelf. Daar is het misschien nog te vroeg voor, maar we zijn wel op de goede weg. En als ik even niet meer weet hoe ik door moet gaan, wijst dit nummer me op de een of andere manier de weg.

Mijn leven is van mij, ook al voelt dat momenteel niet zo. Ik hoop dat ik me door de EMDR los kan ketenen van mijn trauma’s, dat ik vrij kan zijn. Dat ik nee kan roepen, de gedachtes kan stoppen, kan uitvliegen naar een fijn moment. Tot die tijd worstel ik door en zing ik dit nummer heel hard mee. Want weet je, mijn leven wordt van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.