Persoonlijk

18 jaartjes oud

foto 2e verjaardag

Normaal staat er op zondag een samenvatting over de positieve momenten van de week gepland, maar deze week heb ik de planning een klein beetje veranderd omdat ik vandaag 18 jaar ben geworden en daarom wil ik met jullie graag terugkijken op de afgelopen 18 jaar.

foto 2e verjaardag 2

Deze foto is gemaakt bij de eerste verjaardag die ik bewust meemaakte. Ik werd toen 2 en aan deze foto te zien vond ik het ontzettend leuk om jarig te zijn. Dat is nu wel anders. Als ik deze foto zie word ik altijd heel blij omdat het laat zien hoe ik heel vaak straalde als klein kind.

Op deze foto was ik een jaar of 9. In de Efteling op een paddenstoel, die kan natuurlijk niet ontbreken als Eftelingmedewerker. De dagen die ik in de Efteling heb doorgebracht, herinner ik me als magisch en des te fijner vind ik het dat ik nu een onderdeel van die wereld ben.

DSC00829

Heel veel mensen geloven het niet, maar ik heb mijn haren ooit rood geverfd toen ik 14 was. Ik weet eigenlijk niet waarom ik een dora-mutsje op mijn hoofd had, maar daar zou ik op dat moment vast een goede reden voor hebben gehad. Dorahoedjes zijn ook gewoon leuk.

DSC01038

Op deze foto ging het al een hele tijd niet zo goed met me. Ik weet niet of dat voor jullie te zien is, maar voor mij in ieder geval wel. De foto is gemaakt na de laatste les van maatschappijwetenschappen met mijn oude klas. Ik heb heel veel lessen geoefend om met de etui van een vriendin de veters recht te strikken en het leek ons leuk als we een foto als bewijs hadden dat het me een keertje was gelukt.

De afgelopen jaren zijn heel erg zwaar geweest, zowel fysiek als mentaal. Maar ik hoop dat het dit levensjaar eindelijk weer iets makkelijker gaat worden en dat de therapie gaat aanslaan. En wie weet kan ik dan binnenkort ook weer genieten van het leven. Op naar mijn 20e levensjaar!

Join the discussion

  1. Isolde

    Gefeliciteerd!
    Ik wens je veel goeds, en hoop dat het genieten weer gaat lukken komend jaar 🙂

  2. Kim

    Oh, Marleen! Wat stom van me dat ik een dag te laat ben. 🙁 Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad gisteren.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.