Persoonlijk

5 redenen waarom ik zo van schrijven hou

Als ik iets mijn passie kan noemen, dan is het wel schrijven. Gedichten, verhalen, of over mezelf. Niks is te gek voor mij. Ik hou er van en ik heb echt geen idee wat ik zonder schrijven zou moeten, daarom hier mijn redenen waarom ik zo van schrijven hou!

Je kan er je ei in kwijt
Ik vind het fijn om over dingen te schrijven die ik moeilijk vind. Het is fijn om een stukje van jezelf te hebben, wat ook echt van jou is. Ik kan bijna alles van me af schrijven en dat geeft een stukje troost. Ik voel me er beter door. Ook heb ik daardoor leren accepteren dat ik pijn en dwang heb, zonder schrijven weet ik niet wat er van me geworden was, vast weinig goeds in ieder geval.

Je kan het zo bont maken als je zelf wilt
Wat ik zo mooi vind aan schrijven is dat je het zo bont kan maken als je het zelf wilt. Je kan een heel verhaal schrijven met de meest dramatische of fantastische dingen er in. Je kan je fantasie de vrije loop laten gaan en niks is te gek, er zit geen rem op. Met schrijven kan je een beetje buiten alle lijntjes kleuren. Je kan je eigen fantasiewereld tot leven wekken.

Er is geen limiet
Je kan een verhaal of artikel zo kort of lang maken als je zelf wilt. Je hebt hele boekenseries waarbij het verhaal steeds verder gaat. Als je het schrijven over die persoon zo ontzettend leuk vindt en je genoeg originele ideeën hebt, is een lang verhaal ontzettend leuk om te maken. Maar heb je wat minder inspiratie, kan je het ook zo kort maken als je wil. Er is geen limiet en je hoeft je ook niet aan bepaalde regels te houden.

Je kan er mensen mee raken
Het is heel raar, maar tegelijkertijd ook een heel mooi iets. Ik heb regelmatig terug gehoord dat mijn schrijfsels mensen raken. Die het heftig vinden wat ik door heb gemaakt. Maar ik vind het een heel mooi iets. Als ik mensen met mijn schrijfsels raak, betekent het dat het binnen komt en dat mijn schrijfsels dus ook zullen blijven hangen bij mensen. En dat brengt vaak hele mooie dingen.

Het kan altijd
Als je even tijd hebt kan je een leuk verhaal of artikel op papier zetten. Je hebt er eigenlijk niks voor nodig, alleen een pen en papier. Of een laptop of computer. En als het echt niet anders kan, kan je desnoods je inspiratie op je telefoon kwijt. Je bent dus ook niet echt afhankelijk van dingen, en omdat ik altijd een schrijfblok en pen in mijn tas heb zitten, heb ik vrijwel nooit de mogelijkheid om mijn ideeën niet op te schrijven.

Hou jij ook zo van schrijven? En zo ja, wat zijn jouw redenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.