Persoonlijk

Als ik later groot ben…

Toen ik klein was wou ik altijd juffrouw worden en tot voor kort zei ik dat eigenlijk nog steeds. Toch ben ik de laatste maanden begonnen met twijfelen omdat ik een steeds grotere liefde krijg voor het vak Nederlands, waardoor ik het misschien wel wil combineren. Docent Nederlands in plaats van naar de pabo, dat zie ik ook wel zitten.

Voorlopig zit ik nog even aan de havo vastgekluisterd en probeer ik zo min mogelijk vooruit te kijken naar de toekomst. Ik heb namelijk geen idee wat de therapie mij brengt en in welke mate ik überhaupt kan studeren en werken door de pijn en mijn dwangstoornis. Ergens vind ik het daardoor ook eng om vooruit te kijken. Ik ben bang dat ik de toekomst te positief inzie en dat wat ik wil bereiken niet haalbaar is. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er altijd meerdere wegen naar Rome leiden, er is vast wel een manier waarop ik iets bereiken kan.

Naast gewoon kunnen studeren, zou ik heel graag een keer een boek willen schrijven en uitgeven. Als ik ergens van geniet, dan is het van schrijven. Daarnaast hoop ik dat dat boek er voor zorgt dat er meer begrip komt voor dwang en/of chronische pijn. Ik ben tegen heel veel dingen aangelopen en ik merkte dat ik best vaak de steun miste van iemand die in hetzelfde schuitje zat. Daar wil ik graag over schrijven, om andere een beetje houvast te geven wat ik ook op mijn vorige blog deed.

Ook wil ik lekker basic een eigen gezinnetje. Huisje, boompje, kindje. Ik hou ontzettend van kinderen, ik heb al regelmatig opgepast en ik merk dat ze mijn leven echt verrijken. Wel wil ik pas kinderen als mijn dwang echt onder controle is. Als hij of zij heel veel last van mijn dwang heeft, heeft een kind toch niet helemaal een onbezorgde jeugd. En dat wil ik graag voor ze, ik wil ze alle liefde geven van de hele wereld.

Verder wil ik vooral bereiken dat ik weer gelukkig word, dan ik om kan gaan met de dingen die ik heb. Dat ik mijn leven terug krijg, weer onverwachts een dagje op stap kan en vooral dat ik weer kan genieten van het leven. Dat is natuurlijk heel logisch, maar ik weet dat ik daar nog een lange weg voor moet bewandelen!

Wat wil jij graag doen als je later groot bent?

Join the discussion

  1. Lisa

    Docent Nederlands.. Súper leuk!! Als ik geen toerisme was gaan doen had ik ook iets met Nederlands willen doen.

    Een mooi, positief bericht!

  2. Lisanne

    Marleen, wat leuk dat je docent Nederlands wil worden :)! Ik ga nu naar mijn afstudeerjaar van deze opleiding en ben dus een aanstormend docent Nederlands 😉 vond het trouwens laatst ook heel leuk weer met je te hebben samengewerkt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.