Persoonlijk

Dingen die altijd in mijn tas zitten

Ik heb pas mijn tas eens leeggehaald en bekeken wat er eigenlijk altijd in zit. Op dat moment besefte ik dat het eigenlijk best veel over jezelf zegt en leek het me leuk om daar een artikel over te schrijven.

Een van de belangrijkste dingen in mijn tas zijn mijn medicijnen tegen de pijn en misselijkheid. Standaard heb ik een strip paracetamol, diclofenac en omeprazol in het voorvakje zitten. Zonder die drie medicijnen kan ik op een slechte dag absoluut niet vooruit komen, daarom zijn ze ook zo belangrijk voor me.

Daarnaast zit er altijd een schrijf- of collegeblok in mijn tas en daarnaast nog een apart notitieboekje voor mijn blog-ideeën. Ik schrijf eigenlijk heel veel onderweg als ik iets tegen kom en na heel vaak positieve en belangrijke dingen vergeten te hebben, heb ik dus gewoon maar een heel schrijfblok die ik altijd met me meezeul.

Ook zitten er zakdoekjes in mijn tas. Heel veel zakdoekjes. Ik gebruik ze eigenlijk heel vaak als ik iets vies vind om aan te raken en ze gaan er bij mij dus wat sneller doorheen als bij andere mensen, maar daardoor kan ik wel mijn paniek omzeilen. Daar komt nog bij dat ik ook altijd een pakje poetsdoekjes in mijn tas heb zitten, dat als er geen water en zeep in de buurt is, ik mijn smetvrees nog een klein beetje kan dimmen.

Veel mensen zeggen dat er altijd alles in mijn tas zit. Zo heb ik standaard een schaar en een pakje pleisters in mijn tas zitten. Dat komt eigenlijk omdat mijn handen zo vaak bloedde door het handen wassen en dat ik dat een beetje wilde verbergen. De laatste tijd wordt het meer voor andere gebruikt dan voor mezelf, maar het zit nog wel altijd in mijn tas.

Naast alle dingen hierboven zit er ook een hele hoop troep in mijn tas, eigenlijk besef ik me nu pas hoeveel gewicht ik altijd meesleep. Zo heb ik ook altijd wasknijpers bij, plastic zakjes in een plastic zakje, voor als ik ga hyperventileren. Een geodriehoek, een paar fietslampjes, brillendoekjes (en nee, ik heb geen bril!) pennen of een etui en een slaapsok. Die heb ik er eigenlijk alleen in zitten om mijn telefoon in te doen als ik in de Piranha ga in de Efteling, maar sleep ik wel altijd mee. Ze zijn namelijk ook handig als je koude voeten hebt of als je voeten veel pijn doen!

Als laatste zitten er hele basic dingen in zoals een flesje water, een borstel en een bus deo. Ik denk dat dat bij heel veel mensen eigenlijk gewoon in een tas zit. En naast de geur en merk van de deo, zou je daar niet veel persoonlijks uit kunnen halen!

Wat zit er altijd in jouw tas?

Join the discussion

  1. Kim

    Leuk om te lezen! Ik denk inderdaad dat het wel wat zegt over iemand.

  2. Carlijn

    Heel herkenbaar. Ik draag ook altijd een hutkoffer mee: een tasje met medicijnen, zalf voor mijn gezicht, labello. Een etui, dagboek en notitieboekje. Een flesje water, iets eetbaars, oplader. Zakdoekjes, kauwgum, zonnebril en levensvoorraad maandverband.

    Ik geloof dat dat het -op een stapel verfrommelde bonnetjes na- wel was haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.