Persoonlijk

Druk, druk, druk!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier iets heb gepost, ik ben van plan om binnenkort het bloggen weer op te pakken, maar het past nu niet zo goed in mijn planning doordat ik heel druk bezig ben met school.

Voor de meivakantie moet ik zoveel mogelijk schoolexamens gemaakt hebben, zodat ik mee kan doen met het centraal examen. Het doel is om minimaal in één vak examen te gaan doen: wiskunde. Voor de eerste toets haalde ik een 8,6 en de andere 3 maak ik in de komende anderhalve week. Reuze spannend met mijn faalangst, zeker zo kort achter elkaar. Maar ik wil er met een flink tempo doorheen zodat ik zoveel mogelijk vakken kan afsluiten dit jaar. (En het is zo fijn dat dat weer lukt!)

Verder heb ik natuurlijk 3 dagen in de week therapie. Ik vind het loei zwaar, maar ik merk wel al verbetering en ben ondertussen al bijna op de helft. Qua dwang gaat het veel beter en daar ben ik elke dag dankbaar voor. Ik zit op dit moment weer in een (klein) dipje, maar ik weet nu dat ik daar uit kan komen en dat het oké is.

Ik begin langzaam aan me steeds meer open te stellen in de groep en bij mijn psycholoog. Heel fijn, want ik merk meteen dat ik flinke stappen zet. Ik vind het nog steeds lastig om voor mezelf op te komen, maar het lukt me beter als het moet. Ook kan ik sneller aangeven als ik me slechter voel en kan ik er een beetje over hebben om uit te zoeken waar dat nou precies door komt.

Het meest blij ben ik met mijn nieuwe contract bij de Efteling. Ik heb gemaild naar mijn leidinggevende dat het een stuk beter ging qua dwang en dat ik graag terug wilde komen deze zomer, al zou ik niet aan de beschikbaarheid kunnen voldoen door mijn behandeling. Dat was geen probleem en ik ben vanaf 1 april weer terug in dienst, daar ben ik zo blij mee. De kleding is al in huis en ook al ben ik ontzettend zenuwachtig voor mijn eerste werkdag (want ik ben bang dat alles fout gaat), heb ik er ook vooral veel zin in!

Ik heb een hele drukke periode voor de boeg, maar wel een positieve en leuke periode. Zo fijn dat ik merk dat alles steeds meer lukt. Lang leven de therapie!

Hoe is het met jou?

Join the discussion

  1. nilo de roock

    Spannend. Ik hoop dat je dat wiskunde examen hebt gehaald. Maar dat lees ik later wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.