Persoonlijk

Hoe is het nu met? #1

Het is al een tijdje geleden dat ik echt een update gaf over hoe het nu met me gaat. Diegene die me volgen op Twitter en Facebook hebben daar iets meer een beeld van, maar ik ga het toch even omschrijven.

Ik zal beginnen met de pijn. De pijn wordt met de dag erger en dat is behoorlijk heftig. Ik heb er best veel moeite mee omdat ik heel erg bang ben dat het voor altijd is. Ik ben erg moe, ik slaap weinig door de pijn en zie regelmatig zwart voor mijn ogen. Ondertussen zijn we al een paar keer naar de huisarts geweest, heb ik tramadol gekregen (wat een beetje helpt) en ben ik opnieuw doorgestuurd naar de internist. Ik denk niet dat er iets uitkomt, maar ik hoop dat ze op z’n minst iets tegen de pijn kunnen doen want het is eigenlijk niet meer leefbaar.

Op school gaat het wel prima. Ondanks dat ik niet veel aanwezig ben, zijn alle schoolexamens nu gemaakt en sta ik voor elk vak minimaal een 5,5. Niet hoog, zeker niet voor mijn doen, maar ik ben blij dat ik hiermee gewoon de centraal examens in kan. Ik moet nog hard leren en als mijn lijf een beetje meewerkt gaat het me nog lukken ook! 4 vakken in één jaar, ik ben nu al trots.

Op mentaal vlak gaat het steeds beter. Zo’n anderhalve maand geleden ben ik voor twee weken opgenomen geweest op de PAAZ, dat was nodig omdat ik er helemaal doorheen zat. Ondertussen gaat het veel beter. Heeft de vrolijkheid de overhand, maar heb ik zeker nog wel mijn dieptepunten. De nachten blijven zwaar. Zeker als ik zoveel pijn heb, dat stelt me wel op de proef. Toch voel ik me mentaal sterker dan ooit. Ik ben er tot nu toe elke keer uitgekomen en ik begin langzaam vertrouwen in mezelf te krijgen. Daar ben ik zo blij mee!

Aan de ene kant gaat het dus heel goed, maar aan de andere kant niet. Het is nog afwachten of het ooit aan beide kanten goed kan gaan. Eerst zien dan geloven zullen we maar zeggen, want tot nu toe gaat altijd een van de twee niet goed. Toch vind ik dit beter dan dat ik me fysiek goed voel en mentaal slecht. Iets fijns in het leven zien is het allerbelangrijkst en daarmee kan je je al zoveel beter voelen!

Hoe gaat het met jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.