Persoonlijk

Hoe overleef ik de vakantie van mijn therapeut?

Vele zullen het wel tegenkomen, een therapeut die met vakantie gaat. Erg lastig als die persoon de enige is waar je heel je hebben en houwen mee deelt. En dan? Als er iets gebeurt in de vakantie, en je het zelf niet meer goed trekt?

De afgelopen dagen heb ik daar enorm veel over na zitten denken. Mijn psycholoog is pas sinds deze week op vakantie, maar begin vorige week was mijn laatste afspraak en daarna zou ik de vervangster van mijn psycholoog moeten mailen als de spanning te hoog op liep. Drie weken lang moet ik het doen met mijn eigen negatieve gedachtes.

Het is zwaar en ik tel de dagen af totdat ze weer terug is. Ik vind het stom klinken en het liefste zou ik me er niet zoveel druk om maken, maar dat doe ik helaas wel en daar kan ik me best rot over voelen. Ik hou mezelf maar voor dat ze haar vakantie ook nodig heeft en anders alle ellende van mij niet aankan. Daarmee lukt het me om mezelf een beetje rustig te houden.

Totdat mijn eigen psycholoog weer terug is heb ik een vervangster waar ik gisteren de eerste afspraak mee had. Ze was best aardig, maar het is toch anders en ik merkte dat ik bijna niks durfde te zeggen. Ik denk dat het toch goed was dat ik ben gegaan, maar zo voelt het absoluut niet.

Voor de komende weken heb ik mezelf voorgenomen de zoveel mogelijk afleiding te zoeken. Schrijven, werken, puzzelen, knutselen. Niet dat dat makkelijk is, want mijn negatieve gedachtes winnen het snel van de positieve gedachtes, maar ik hoop dat het me toch gaat lukken om mezelf hierdoorheen te sleuren.

Hoe hou jij de vakantie van jouw therapeut vol?

Join the discussion

 1. Tommie345

  Herkenbaar! Mijn therapeute is ook met vakantie de komende weken en heb geen vervanger en alleen vorige week kon ik iemand bellen. Heb pas weer een afspraak halverwege augustus. En de hele praktijk is gesloten, moet dus zelfs naar de huisartsenpost als mijn negatieve gedachtes heel erg gaan winnen. Oh nee, ik heb ook nog een telefoonnummer / emailadres van een therapeute gekregen, maar die zit bij een andere praktijk en ken ik helemaal niet, dus vind ik helemaal raar.

  Maar laten we vooral hopen dat het niet nodig is. Ik zoek ook afleiding en hoop voldoende rust te pakken. Heb gelukkig wat goede vrienden achter de hand, maar ben bang dat het zware weken worden, zeker nu ik sinds deze week weer begin met werken (na mijn vakantie voor het eerst).

  Ik ontdek je blog overigens nu pas. Ben redelijk nieuw in blog land, en onder andere afleiding is blogjes terug lezen. Complimenten voor je blog in ieder geval!

 2. Kim

  Ik vind het super dapper dat je bent gegaan, zoals ik al eerder gezegd heb. Het was misschien niet gemakkelijk en het hielp wellicht helemaal niet, maar je hebt maar wel mooi laten zien dat je het écht wilt en er écht voor gaat. Dat is heel wat waard!
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.