Persoonlijk

Ik ben ooit begonnen met bloggen omdat…

Het leek me leuk om nog eens een keer uitgebreid te vertellen over waarom ik nou ook alweer begonnen ben met bloggen. Ik blog al ruim 3 jaar, eerst op www.marleenlife.blogspot.nl en nu op deze website en ik vind het nog steeds heel erg leuk om te doen.

Ik ben ooit begonnen met bloggen omdat ik heel veel nare reacties kreeg op school toen ik weinig naar school ging vanwege de chronische pijn. Ik kreeg reacties als dat ik me aanstelde, ik gewoon geen zin had om naar school te gaan, enzovoorts. Na een half jaar was ik het zo zat, dat ik een blog maakte en eindelijk schreef over hoe mijn leven was met chronische pijn.

Ik hield een soort van online dagboek bij en ineens kreeg ik berichtjes dat ze niet wisten dat het zó erg was. Sinds ik schrijf over de pijn heb ik er een stukje vrede mee en dat zorgde ervoor dat ik ermee doorging. Ik deed het niet alleen meer om de wereld te laten zien hoe het was, ik deed het ook voor mezelf. Het is denk ik een stukje verwerking geweest.

Nadat ik ben opgenomen in het revalidatiecentrum ging het een stuk beter met me. Zoveel beter, dat ik eigenlijk niet meer goed wist waar ik over moest schrijven. Even ben ik gestopt, maar al snel miste ik het en kwam het idee om over andere onderwerpen te gaan bloggen.

Ik heb daar heel lang mee gewacht omdat ik het eigenlijk niet vond passen op mijn oude blog, maar ook niet meteen een nieuwe website wou maken. Verder had ik weinig tijd omdat ik van alles wilde inhalen en zo heeft het uiteindelijk een jaar geduurd voordat ik weer echt aan de slag ging.

Het begon met de blognaam ‘Heldin op Sokken’ reserveren en daarna ging het allemaal behoorlijk snel. Wekenlang was ik bezig met waar ik over wilde schrijven, hoe ik mijn site eruit wilde laten zien en welke host ik wilde en deze zomer was het dan eindelijk zo ver, een nieuwe website! Eentje waar ik het wél gepast vind om over van alles en nog wat te schrijven.

Elke keer als ik bezig ben met mijn blog is het niet meer alleen negatief over de pijn, maar kan ik ook terugdenken aan de leuke dingen waardoor ik er veel meer energie door krijg. Het bloggen is nu een combi van bekendheid van de dingen die ik heb, tot aan de dingen die ik leuk vind om te doen zoals naar musicals gaan. Ik geniet er van, en dat is denk ik een van de fijnste dingen die ik kan bereiken met mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.