Persoonlijk

Mijn maand in foto’s — maart 2020

De maand maart is al eventjes voorbij dus ik heb mijn foto’s van deze maand weer verzameld om jullie een kijkje in mijn leven te geven. Ik moet zeggen dat, ondanks dat de corona-quarantaine deze maand begon, ik er toch een mooie maand van heb gemaakt met veel geluksmomentjes. Kijken jullie even mee?

Begin deze maand had ik examenweek. Na mijn examens haalde een collega me op om te gaan werken voor een bepaalde taak. Hiervoor moesten we op pad door de Efteling, met mijn camera. We maakten wat foto’s van attracties, onder andere van het nieuwe sprookje ‘De Zes Zwanen’ die vanaf afgelopen september te zien is. Onderweg kwamen we een pauw tegen, waar ik ook nog een aantal prachtplaatjes van heb geschoten. Daarna aan het schrijven geslagen en ik vond het een hele fijne werkdag. Vreemd om nu te beseffen dat dat mijn laatste werkdag was en dat voorlopig ook nog zal zijn.

Om me thuis zoveel mogelijk bezig te houden en niet alleen maar op de bank te gaan liggen, besloot ik de dingen die ik altijd leuk vond weer verder op te pakken. Kleuren, tekenen, puzzelen, kaartjes maken. Uiteindelijk was bovenstaande kleuren-op-nummerplaat af, waar ik een hele periode over gedaan heb. De dag daarna snapte ik weer waarom, omdat het kleuren zoveel pijn in mijn handen gaf dat ik er enorm van schrok en ik best wel een tijdje plat moest liggen om het weer onder controle te krijgen. Toch ben ik er trots op. Al klinkt dat als 22-jarige ineens een beetje gek zodra je het over een kleurplaat hebt! 😉

Om zoveel mogelijk mensen in deze periode te voorzien van een glimlach maar ik zelf ook weinig kan, besloot ik zoveel mogelijk kaartjes te sturen. Ik besloot het naar mensen te sturen waarvan ik dacht dat ook zij wel een kaartje konden gebruiken, naast de ouderen en verzorgingshuizen. Ik keek binnen mijn kennissenkring rond, waardoor ik het ook een beetje persoonlijk kon houden. Mensen met psychische klachten hebben het momenteel ook zwaar en dat merk ik zelf enorm goed, juist hén stuurde ik een kaartje. Al hebben ook drie kinderen een leuk kaartje in de bus gehad, in de hoop dat ook voor hen een opkikkertje op het juiste moment kwam.

In de laatste week van deze maand kwam er een brievenbuspakketje binnen. Heel verrast maakte ik deze open. Het was van een vriendin van de middelbare school. Ik zou verlaat mijn verjaardag vieren op 28 maart, maar dat kwam er van de maatregelen natuurlijk niet van. Een cadeau opgestuurd met een van de persoonlijkste cadeautjes ooit en ik kreeg die dag de lach gewoon niet van mijn gezicht. Die tas is geweldig en ik vind hem bijna zonde om hem te gebruiken!

Omdat ik merkte dat ik erg onrustig was door alle maatregelen en geen fysieke afspraken meer had met mijn behandelaar, moest ik een plan bedenken om me voldoende bezig te houden de komende periode. Al een tijdje twijfelde ik over een Nintendo Switch, maar ik vond het steeds te duur en eigenlijk gunde ik het mezelf niet. Ineens kon ik de knoop doorhakken en besloot ik voor mezelf te zorgen en mezelf soms even te mogen verwennen. Ik bestelde hem, samen met het spel animal crossing en 30 maart kwam ook deze binnen met de post. Tot nu toe heb ik er al veel speelplezier van gehad.

Het was een pittige maand, maar ik denk dat ik ondanks alles het best prima tot een einde heb gebracht. Hopelijk lukt het me om in april toch weer wat mooie momenten te sparen, ondanks dat ik weet dat ik veel thuis zal zitten (net als de rest van Nederland). Maar als ik zo terugkijk naar de maand, denk ik dat ik voor mijn doen erg goed voor mezelf heb gezorgd! Zou dat komende maand blijven lukken? We gaan het zien!

Join the discussion

  1. nilo de roock

    Lekker bezig zijn… heerlijk toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.