Persoonlijk

Terug de wereld in

Naast het afscheid van de deeltijd, was het ook weer tijd voor het nieuwe schooljaar op een nieuwe school. De echte wereld in, want ik ben al bijna 4 jaar nauwelijks naar school geweest. Doodsangsten heb ik uitgestaan. Dagenlang had ik buikpijn, voelde ik me ziek en sliep ik slecht. Maar de dag kwam er hoe dan ook en uiteindelijk viel het best wel mee.

De eerste dag kreeg ik mijn nieuwe rooster, 4 vakken in totaal: Nederlands, economie, geschiedenis en m&o. Op zich viel het rooster best mee. 1 dag in week vrij, ‘maar’ 3 tussenuren en zo ging ik met frisse moed (en knikkende knieën) naar mijn eerste echte schooldag.

De school valt best mee. Het is er erg klein, maar het is zeker te doen met het aantal leerlingen op school. Je hebt lessen van anderhalf uur, iets waar ik flink aan moet wennen. De uren zijn lang en halverwege is mijn energie op, dus dat is nog iets waar ik echt nog aan moet werken. Verder zijn de docenten veel meer meedenkend dan op mijn oude school. Niet dat ze dat daar niet waren, maar hier kunnen ze beter met ‘extreme’ gevallen zoals mij omgaan.

Mijn mentor is een hele toffe, leuke man. Hij geeft geschiedenis en kan me enorm boeien in zijn verhalen. Hij probeert veel met me mee te denken en me zo fijn mogelijk te laten voelen op school. Zo denkt hij mee met hoe ik de lessen beter kan volhouden en wat ik het beste kan doen als het me níét lukt om bij de les te blijven. Ook wil hij graag weten hoe het met me gaat, ook wanneer het minder gaat. Daar moet ik nog erg aan wennen, want op school is dat best wel raar.

Waar ik het meeste aan moet wennen denk ik is dat we vliegensvlug door de stof heen gaan. Logisch ook, op de vavo doe je 4 en 5 havo in één jaar, maar met mijn lage energielevel is dat moeilijk bij te benen. De ene docent reageert daar anders op dan de andere en ik merk dat ik sommige reacties wel moeilijk vind, terwijl ik weet dat ik ze veel te persoonlijk neem.

Over een paar weken is het alweer herfstvakantie en daarna heb ik de 1e toetsweek van het jaar, ik ben benieuwd. De start is in ieder geval al beter dan vorig jaar. Zou ik dit jaar dan wel mijn doelen kunnen behalen en gewoon in 4 vakken kunnen slagen? We zullen het zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.