Persoonlijk

Terug naar school

Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik echt naar school ben gegaan voor school. Het was altijd meer het zien van leeftijdsgenoten en het ritme waarvoor ik naar school ging. En nu start ik weer opnieuw, voor de 2e keer in 5 havo en dit keer hoop ik dat het me wat beter af gaat.

Ik besef al een hele tijd dat ik nog heel veel moet doen wil ik dit jaar voor de 4 vakken slagen die ik dit jaar zou doen. Zo moet ik nog 8 boeken lezen, gedichten analyseren, 4 hoofdstukken geschiedenis doornemen en 6 hoofdstukken wiskunde. Daarnaast komt er gewoon weer stof bij van dit schooljaar, dus ik hoef me voorlopig zeker niet te vervelen!

Dinsdag ben ik weer voor eerste dag naar school geweest, 2 uur. Een lesuur en een tussenuur en meteen merkte ik weer waarom ik voor de vakantie zo weinig naar school ging. Ik was zo overprikkeld dat ik de hele avond op de bank heb liggen slapen, bekaf was ik.

Dag 2 ging gelukkig ietsje beter en na wat rusten in de middag heb ik ’s avonds wat huiswerk kunnen maken. Het klinkt misschien heel stom, maar wat een enorme opluchting kreeg ik toen het af was. Voor het eerst is er weer iets van schoolwerk gelukt en dat geeft me wat hoop voor de komende maanden.

Het gaat zeker niet makkelijk worden en ik ga nog heel vaak struikelen. Maar ondanks therapie en mijn lichaam hoop ik iets verder te komen dan vorig jaar en misschien dit jaar wél eindexamen te kunnen doen in 4 vakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.