Persoonlijk

Vandaag ben ik gaan lopen…

Vandaag ben ik gaan lopen, een liedje van Acda en de Munnik dat de laatste tijd erg vaak op repeat heb staan. Ik hoorde het voor het eerst toen ik per ongeluk op de verkeerde link klikte op youtube. De tekst klopt precies bij wat er op dit moment in mijn leven gebeurd.

Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe psycholoog waar het heel goed mee klikt. Ik durf steeds meer tegen haar te zeggen en daardoor kan ik eindelijk ook aan iets werken. Langzaam zet ik de eerste stapjes op weg naar een beter leven, en ik moet zeggen dat ik daar best wel een heel klein inimini beetje trots op ben.

Op dit moment ben ik veel angstiger dan ik was voor therapie. Dat komt vooral omdat we nu daadwerkelijk aan de problemen werken en het vaak zo is dat het eerst heftiger wordt, voordat het minder wordt. Het is heel erg zwaar, maar ik merk wel degelijk effect. Het 3e couplet beschrijft dat eigenlijk perfect. Zo perfect dat het bijna eng is.

‘Vandaag ben ik gaan lopen
Maak me klein bij elk geluid
Ben veel banger dan ik was toen ik nog stil stond
Mag zo wezen
Maar ik kom eindelijk, ik kom eindelijk vooruit’

Het nummer geeft me vooral veel hoop dat het nog beter wordt als ik doorzet. Als ik me ellendig voel, zet ik het vaak op zodat ik niet vergeet waar ik de therapie eigenlijk voor doe. In de meeste gevallen werkt het dan om toch nog even door te gaan en het opnieuw te proberen. Het geeft me een soort van extra motivatie. Ik ben blij dat ik dit nummer per ongeluk heb aangeklikt en dat ik het heb afgeluisterd. Het helpt me op zoveel verschillende vlakken en daarnaast is het ook nog eens een erg mooi nummer.

Vandaag ben ik gaan lopen, en waar ik loop is van nu af aan een weg.

Welk nummer geeft jouw hoop en/of motivatie?

Join the discussion

 1. Renée ?

  Christina Perri – Human

  X

 2. Lisa

  Jaaaaaa! Dit nummer!!! Same reason! En gewoon heel erg mooi!

 3. Celine

  Dit nummer kende ik nog niet, mooi nummer zeg. Een nummer dat mij heel veel helpt is Immortality, van (hoe kan het ook anders) de Bee Gees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.