Uncategorized

6 redenen waarom ik zo van de lente hou

lente 2

Je hebt het vast al in de gaten gehad, het zonnetje begint te schijnen en de lucht is vaker blauw. (Teletubbies, kom maar gauw!) En daarom geef ik je 6 redenen waarom ik zo van de lente hou!

Lente betekent dat het na de koude wintermaanden eindelijk weer meer kans is op mooi weer.
Afgelopen weekend hebben we het al gezien met dat de temperaturen alweer hoger lagen dan normaal en dat voelt heerlijk!

Het is fijn dat je weer gewoon buiten kan zijn.
Zonder meteen het ontzettend koud te hebben of kletsnat te zijn van de regen. En dat is gewoon heerlijk. (Al hoewel, in dit kikkerlandje is deze niet altijd van toepassing).

Je kan soms zonder jas naar buiten
Het kan nog niet altijd, maar als het kan is het zó fijn! Zeker de eerste paar keren van het jaar dat je jas uit kan. Ik voel me dan altijd meteen veel vrijer en je hebt minder tijd nodig om je klaar te maken om naar buiten te gaan. (En dat is voor een dwanger zoals ik heel fijn!)

lente 1

De bloemetjes gaan weer bloeien
Dat vind ik denk ik wel het mooiste van de lente. Alle bloemen komen uit en ineens zijn die saaie grasperkjes van de winter omgetoverd tot een heel mooi bloemenveld vol met paardenbloemen en madeliefjes. En alle andere bloemetjes bloeien natuurlijk ook weer op. Het ziet er gewoon een stuk gezelliger uit op straat en ik word er intens vrolijk van!

Mensen zijn vriendelijker naar elkaar
Ik weet niet of ik het me verbeeld, maar naar mijn gevoel zijn mensen in de lente zoveel aardiger naar elkaar en wordt er vaker ‘hallo’ tegen elkaar gezegd als je iemand tegenkomt die je niet kent. En laat die ene ‘hallo’ nou net mijn dag weer zoveel beter en mooier maken!

Niemand kijkt je raar aan als je dom op straat loopt te lachen
Sterker nog, de meeste mensen lachen met je mee. Eindelijk is er een reden om op straat blij te zijn, want het is LENTE!

Wat vind jij het mooiste aan de lente?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.