Uncategorized

Artikel nummer 100!

Wauw, ongelofelijk. Na zo’n anderhalf jaar schrijven op Heldin op Sokken ben ik aangekomen bij mijn 100ste bericht. Wat ben ik daar trots op. In dit artikel blik ik terug op de 5 meest gelezen artikelen.

Op nummer 1 staat ‘dingen die je niet moet zeggen tegen iemand met een chronische ziekte.’ Tevens ook het meest gedeelde artikel en misschien daarom wel bovenaan. Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn blog een grote spurt maakte op de dag dat ik dit artikel publiceerde en dat was het moment dat ik echt heel erg trots kon zijn. Nog steeds sta ik, en veel mensen met mij, achter dit artikel en zie ik hem nog regelmatig terugkomen op social media. Misschien is het tijd om binnenkort een deel 2 te maken?

Op nummer twee staat ‘Help, ik heb borderline!’ Misschien voor mij wel het spannendste artikel wat ik heb geschreven. Ik kwam uit de kast met mijn diagnose en nog steeds heb ik daar soms mijn twijfels over. Desalniettemin ben ik ook heel trots dat ik dat heb durven doen. Het heeft veel openheid gebracht en de mensen die me daarop afrekenen ben ik toch liever kwijt dan rijk.

Op de derde plaats staat ‘dingen die je niet moet zeggen tegen iemand met een dwangstoornis.’ Weer zo eentje die enorm veel gedeeld is en waar ik nog compleet achter sta. Ik loop er gelukkig steeds minder tegenaan omdat mijn dwang veel minder is geworden en mijn omgeving begripvoller, maar ik vind het fijn dat ik anderen kan helpen met het delen over een dwangstoornis, of een zetje in de goede richting te geven.

Op nummer vier is geëindigd ‘Ik zag je pas nog lopen.’ Als ik aan dat artikel denk word ik weer meteen verdrietig. Het is nog zo kort geleden en elke keer als ik langs haar huis loop wil ik huilen. Ik hoop dat ze een mooi plekje in de hemel heeft gevonden en ik vind het ergens ook wel fijn dat ze in de top 5 staat van meest gelezen artikelen, want dat heeft ze zo enorm verdiend!

En als laatste staat ‘Het afscheid van mijn psycholoog’ op het lijstje. Ik besef de laatste tijd steeds vaker dat ik Desirée* enorm mis en dat het al meer dan één jaar geleden is. Ondertussen heb ik alweer afscheid genomen van de psycholoog daarna. Als ik terug denk aan het afscheid valt het me nog steeds zwaar, maar ik heb nu een geweldige psycholoog en het gaat al veel beter met me en ik hoop dat ik over een tijdje Desirée nog een keer tegenkom en haar kan vertellen dat ik langzaam richting een afronding van de therapie ga.

Nu ik zo terug kijk is de top 5 het meest therapeutisch of ziekte gerelateerd. Maar dat zijn waarschijnlijk ook de artikelen waar mensen zich het meest in herkennen of het meest benieuwd naar zijn. Nu ik zo terugkijk merk ik dat ik vooral ontzettend trots ben dat ik mensen met mijn schrijfsels heb kunnen helpen en herkenning heb kunnen geven. En dat is waar ik het, naast dat ik het leuk vind, voor doe! Op naar de 250. 🙂

*Desirée is een pseudoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.