Uncategorized

De première van de sprookjesmusical Pinokkio

Alweer een maand geleden was de première van de sprookjesmusical Pinokkio in de Efteling theater, als Efteling-medewerker had ik de generale repetitie gezien en nu was ik dus ook aanwezig bij de première!

Het was mijn eerste première en ik ben voor mijn doen, heel netjes gekleed gegaan. (Ik had een rokje aan, wow!) Ik was samen met iemand van de pers, dus ik kreeg een perspasje en we kregen hele goede plekken op rij 4.

De allerleukste theaterportier Luc stond weer voor het theater om je warm te verwelkomen, eenmaal binnen was het vol, maar wel gezellig. We namen wat drinken en keken even rond. Ook was er een grote tafel met snoep voor alle kinderen neergezet en er waren hele leuke cakejes van Pinokkio met marsepein gemaakt. Ik baal dat ik daarvan geen foto heb gemaakt, hij was zo schattig en ontzettend lekker!

We zaten als een van de eerste in de zaal en langzaam druppelde iedereen binnen en toen begon het. Ondanks dat ik hem al een keer had gezien, heb ik er ontzettend van genoten. Het is een goed verhaal, niet te kinderlijk en het heeft aanstekelijke liedjes die nu nog steeds in mijn hoofd rond hangen. Het decor is mooi, niet te weinig, maar ook niet te veel.

Thijs Overpelt zette de rol van Pinokkio geweldig neer, hij maakte de zaal aan het lachen en zong erg goed. Het is heel gaaf om te zien hoe de houten pop wordt geholpen door middel van Thijs’ handen, maar het mooiste vond ik de manier waarop bedacht is om de pop te laten lopen, het lijkt net echt. De grootste lachers kwamen van Barry Beijer die de kat en vos speelde. Het waren enorm flauwe grappen, zowel leuk voor kinderen als voor de volwassenen en hij zet zijn rol super neer.

Het mooiste stuk van de musical vind ik het stuk dat Pinokkio het water in gaat, het is zo mooi en knap hoe dit bedacht is en het gaf allebei de keren in de show een echt ‘wow’-momentje. De musical is zeker een aanrader, zeker als je kinderen hebt!

Na de show was er overal eten te vinden en heb ik een heerlijk broodje knakworst op. Ik heb enkele bekenden gezien en even gesproken voor het bekende trapmoment. Het was heel leuk om de hele cast in zijn geheel te zien en de jongens die Pinokkio spelen ontzettend te zien stralen.

Als afsluiter van de middag kregen we de cd van Pinokkio en daarmee was mijn eerste première ten einde, maar ik hoop dat ik er nog een aantal mag meemaken in mijn leven!

Join the discussion

  1. Jörgen Walravens

    Blij te lezen dat je zo genoten hebt.

    Dat doet de pijn vaak ook even vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.