Uncategorized

Een dagje Amsterdam

Gisteren ben ik op wereldreis gegaan naar Amsterdam. Ik was even vergeten dat er SAIL was en dat het dus mega druk in de trein zou zijn. Dat geeft wat extra spanning, maar het ging goed op een paar keer lichte paniek na.

Eenmaal in Amsterdam aangekomen ben ik in rustig tempo gaan lopen. De bedoeling was eigenlijk om naar het Anne Frank-huis te gaan, maar daar stond zo’n lange rij dat ik mijn plannen gewijzigd heb. Ik ben even gaan zitten aan de rand van de gracht en daar heb ik bootjes bekeken, een broodje bij, een lekker zonnetje en de dag was al helemaal goed.

Na mijn korte rustpauze ben ik doorgelopen naar het Rijksmuseum. Alleen het gebouw vind ik al prachtig. Zo groot, maar zo licht en mooi afgewerkt. Alle kleine details doen het hem, niet alleen bij het Rijksmuseum overigens, maar in heel Amsterdam. Ik heb in een vlot tempo het museum bekeken. Sommige schilderijen maakten een enorme indruk zoals de Nachtwacht, maar ik heb ook een aantal schilderwerken gezien die ík zelfs nog zou kunnen maken, met mijn twee linkerhanden.

Na mijn tocht door het Rijksmuseum ben ik even op een grasveldje gaan liggen. Naast mij zat een jong stelletje met een baby die net kon kruipen waar ik heerlijk van heb liggen genieten. Na een tijdje vond ik het te warm worden en vond ik het ook wel weer welletjes.

Ik heb een poging gedaan meteen door te lopen naar het Koninklijk theater Carré om nog wat te gaan eten en dan te wachten op de Sound of Music. Ik weet niet hoe ik gelopen ben, maar ik was in ieder geval niet de goede kant opgelopen. Misschien maar goed ook, want ik kwam op een markt met een reusachtige watermeloen. Deze kwam van de grond tot aan mijn knie. Ik vraag me af hoe die watermeloen überhaupt op die markt is gekomen, want ik neem aan dat je hem niet zomaar zou kunnen optillen. Ik vond hem in ieder geval geweldig om te zien en ik baal ervan dat ik er niet mee op de foto ben geweest.

Nadat ik over de markt was gelopen, liep ik tegen een Albert Heijn aan en daar heb ik maar wat boodschappen gehaald om nog wat te eten. Muffins, Yogi, krentenbollen, kaas en een zak chips voor in de trein. Terwijl ik mijn avondmaal naar binnen werkte heb ik de weg weer teruggevonden en ben ik ruim op tijd aangekomen bij het theater.

De avond was natuurlijk weer genieten bij de Sound of Music. Ik vond het wel lastig dat ik dit keer wist dat het écht de laatste keer was. Ik ga deze musical heel erg missen en ik hoop dat ik hem nog heel lang in mijn herinnering kan houden, want wat was deze geweldig.

Op de weg naar huis heb ik vooral veel gehangen. Bekaf, maar wel voldaan. Ook deze trein ging prima en dat was een enorme opluchting.

Wat heb jij gisteren gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.