Uncategorized

Een hele fijne avond — RooxLive

De meeste mensen die mij kennen of mijn blog volgen weten dat ik heel erg veel van theater houd en in het bijzonder natuurlijk musicals. Het geeft me afleiding, rust en een gevoel van thuis komen. Veel momenten in het theater ervaar ik het leven even niet als heel zwaar, maar juist als licht. Even geen (weinig) pijn, geen depressieve gedachtes. Alsof ik vrij ben, zweef. Maar, toen gingen ineens de theaters dicht en in die maanden merkte ik dat mijn lichaam steeds meer spanning bij zich droeg. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver en ging ik na 4,5 maand er eindelijk weer op uit en vandaag neem ik jullie even mee in mijn ervaring.

Tijdens de corona-crisis zorgde Steven Roox via ‘RooxLive’ ervoor dat we het niet zonder theater hoefden te doen. Als een van de eersten van Nederland streamde hij via Facebook en Instagram thuisconcerten met musicalartiesten. Vanaf juni organiseerde hij diverse musicalconcerten in de Koepelgevangenis in Breda met meerdere thema’s en artiesten. Dit weekend was het thema ‘Disney Classics.’

Eigenlijk zou ik voor het eerst weer in het ‘theater’ zijn op 7 juli, maar onverwachts kwam er een kaartje van een vriendin vrij op zaterdag waardoor ik besloot deze over te nemen. De uren daarna merkte ik dat ik het best een beetje spannend vond. Hoe ziet het eruit? Gebeurt het veilig? Kan ik wel voldoende afstand houden? Zou het wel net zo ontspannend zijn als voorheen?

Met het groepje vriendinnen liep ik het gebouw in. Nadat de kaartjes gescand waren werden we verwezen naar een gang, zodat we de uitloop van het eerste concert niet tegen zouden komen. Na de gang een stukje via buiten richting een foyer, waar gelukkig genoeg ruimte was om afstand te houden. In de tussentijd hoorde ik dat de ‘zaal’ ontsmet werd, voordat er iemand bij de deur aan de achterkant van de ruimte kwam staan. Helaas merkte ik daarop dat mensen toch snel richting de deur schuifelde, waardoor er een grote groep bij elkaar stond. Aan de organisatie lag het niet, want ook zij riepen op om die afstand te bewaren. Wij bleven expres buiten deze groep staan, waardoor we achteraan de stoet terug naar buiten liepen naar de koepel.

Ik moet toegeven dat dit beeld onwijs indrukwekkend was. Het licht door de ramen van de koepel zag er prachtig uit. Er stond een grote halve maan opgesteld met twee trapverdiepingen waarbij verschillende kussens zichtbaar zijn. De kussens waren verdeeld tussen 2, 3 of 4-zits en tussen deze zittingen zat ruime afstand. Op de tweede laag van de tribune was hetzelfde gedaan, maar deze zaten extra tussen de ruimtes van laag 1. Maar ook daarmee met zeker voldoende ruimte tussen de beide lagen. Het zag er goed geregeld uit.

Op de kussens lagen koptelefoons. Omdat er veel akoestiek in de grote ronde koepelgevangenis is, kreeg je met deze koptelefoons een beter geluid. Het concert begon en Steven sprak de liedjes aan elkaar. Bij de eerste tonen van de muziek merkte ik dat mijn lichaam ontspande. De toon was gezet en daarna kon ik alleen maar genieten. Mooie, vrolijke en ontroerende liedjes wisselden elkaar af. Het was fijn om de mensen te zien zingen en kleine stukjes acteren, die je zo vaak op het podium hebt zien staan en onbewust heel veel voor je zijn gaan betekenen. Ik heb onwijs genoten en na het concert wist ik het meteen: ‘Hier wil ik elke avond zitten!’

Financieel kan ik er moeilijk elk concert bij zijn natuurlijk, maar het laat mij wel zien hoe geslaagd deze avond was. Voor een leuk bedrag, waarmee je ook nog alle artiesten en de mensen achter de schermen steunt, heb ik een leuke avond gehad en kan ik dit vooral iedereen aanraden.

Mocht je nu helemaal enthousiast geworden zijn, kan ik je vertellen dat er voor vanavond (7 juli) nog kaartjes beschikbaar zijn met het thema ‘Disney Classics’ en voor de komende concerten verwijs ik jullie om een kijkje te nemen bij RooxLive. Ik gun het al deze hardwerkende mensen dat het avond aan avond vol zit en dat iedereen alle stress van de afgelopen maanden weer heel even kan vergeten tijdens zo’n leuk avondje weg!

Vanavond ben ik weer van de partij en ik hoop dat er nog heel veel mooie, fijne en ontspannen avonden zullen komen. Ik word er nu alweer blij van en ik kan niet wachten om deze lieve mensen weer te kunnen horen en zien zingen.

Heb jij al een uitje gedaan in het theater, een pretpark of museum en hoe heb jij dat ervaren? Ik ben zeer benieuwd. Wie weet ontdek ik zo nog meer veilige en leuke plekken om de komende tijd naartoe te gaan!

Join the discussion

  1. Casper van Cleeveld

    Leuk te lezen dat je zo enthusiast bent, even er uit is goed voor iedereen. Geniet er maar lekker van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.