Uncategorized

Heldin op schaatsen: Een dagje Efteling

Het is al anderhalve week geleden dat ik Kirsten mee mocht nemen naar de Efteling voor een geheel verzorgde dag. Samen stapte we om iets voor 11 uur door de poorten van de Efteling en wat hebben we genoten!

De dag begonnen we helemaal aan de andere kant van het park in Ruigrijk met Joris en de Draak. We konden meteen doorlopen tot aan de poortjes en dat typeerde eigenlijk de hele dag. We hebben nooit langer dan 20 minuten moeten wachten. Heerlijk! Na een aantal attracties hebben we een eigenheymer gehaald waarna we op een bankje zijn geploft bij het sfeervolle kampvuur.


Toen we bijna alle attracties gehad hadden was het pas rond 2 uur, waardoor we rustig aan alles konden doen wat we nog wilden doen. We zijn samen een swirl gaan halen en zijn ondertussen gaan schuilen voor de regen.

Omdat we niet zoveel zin hadden om nat te worden, besloten we om naar het ijspaleis te gaan om te gaan schaatsen. Eenmaal op het ijs, waren we een beetje aan het klunzen en daar hebben we vooral heel hard om gelachen. Na een tijdje voelde ik me echt een heldin op schaatsen, vandaar ook deze prachtige titel.

 

Na het schaatsen zijn we lekker op gaan warmen met een warme chocomel met een geweldige mok die we erbij kregen. En toen we eenmaal weer warm waren, was het alweer etenstijd en zo liepen we door een donker park met lichtjes in de bomen naar Polles Keuken.

Bij Polles Keuken aangekomen bestelden we een Fristi met een rietje, waarna ze met 2 mega-rietjes van een meter aankwamen. Wat hebben we daarom gelachen. Tja, ze konden ons ook moeilijk serieus nemen als we als 18-jarigen een Fristi bestelden! We moesten ons flesje op de grond zetten, wilde we eruit kunnen drinken en dat gaf een heel komisch beeld.

Nadat we uitgelachen waren om onze Fristi, kwamen onze pannenkoeken er al aan. Wat waren ze lekker! En toen we eenmaal uitgegeten waren, mocht ik Kirsten nog verrassen met een cadeautje namens de Efteling. Het Polles Pannenkoekenboek zodat ze de pannenkoeken zelf kan bakken en nog heel vaak kan terugdenken aan ons dagje uit.

We sloten de dag af met de watershow Aquanura en toen was deze leuke dag alweer voorbij. Het was geweldig dat we dit samen konden doen en voor ons beide niet vanzelfsprekend! We hebben genoten en geproost op het leven, ons leven!

Wil je weten hoe Kirsten deze dag vond? Lees het dan hier op haar blog!

Join the discussion

  1. nilo de roock

    Blog van Kirsten is weg. Mooi dat jij je blog wel laat bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.