Uncategorized

Heldin van de maand: Carlijn

Elke maand benoem ik een heldin van de maand en in de maand augustus is dat Carlijn. Carlijn is een leuke, bijzondere meid van 19 jaar, ze kampt op dit moment met een heftige burn-out, depressie en (faal)angst. Deze maand is zij de heldin van de maand omdat ik haar een heel krachtig en sterk persoon vind. Ze heeft afgelopen week de keuze gemaakt zichzelf op te laten nemen om een diagnose te stellen ondanks al haar angsten en daarom ben ik ontzettend trots op haar. Ik heb het geluk dat ik haar heb ontmoet en tijdens die ontmoetingen heb ik haar als heel lief en gezellig ervaren, ondanks dat ze dat zelf zo niet helemaal ziet. Omdat zij deze maand de heldin van de maand is, heb ik haar geïnterviewd.

Waar sta je op dit moment in het leven?
Op dit moment ben ik een beetje saai. Ik studeer niet meer en ook met mijn werk ben ik door mijn klachten gestopt. Wel bracht ik tot voor kort elke week folders rond, dat doen mijn ouders nu voor me terwijl ik opgenomen ben.

Wat vind je het leukste om te doen in je vrije tijd?
Bloggen! Ook kijk ik graag series, lees ik af en toe een boek als ik me een beetje kan concentreren en kleur ik graag. Puzzel doe ik trouwens ook, daar heeft Marleen me mee aangestoken!

Waar haal jij het meeste voldoening uit?
Omdat ik praktisch de hele dag thuis zit, vond ik het geweldig om bijles te geven. Dat was een enorme egoboost: ik ben ergens goed in, ik ben nuttig. En verder natuurlijk uit het bloggen. Ik merk dat ik langzaam groei in mijn bereik en dat maakt me heel erg trots. Ik ga het steeds serieuzer nemen en daardoor haal ik er ook steeds meer voldoening uit.

Maar eigenlijk kan ik voldoening halen uit heel veel dingen, juist de dingen die niet altijd goed gaan, bijvoorbeeld koken, lezen, knutselen. Dat soort dingen zijn voor mij niet vanzelfsprekend en des te blijer ben ik als het wél goed gaat.

Wat wil je nog heel graag bereiken in je leven?
Lekker cliché, maar ik wil weer gelukkig zijn. Weer kunnen studeren en werken, al zou ik op dit moment al blij zijn als ik me zou kunnen voorstellen dat ik ooit weer werk of studeer.

Maak je stappen om je dromen uit te laten komen, zo ja, hoe?
Ik geloof dat mezelf opnemen wel een goede stap in de richting is. En trouwens, ik sta nog steeds ingeschreven voor mijn studie, dus in theorie staan alle opties nog open en zou ik in september (aangepast) kunnen beginnen! Daarnaast heb ik ook nog steeds geen ontslag genomen van mijn werk.

Wat is je grootste wens?
Beter worden! En ik wil nog heel graag mooie reizen maken naar Australië en Zuid-Amerika. Stiekem zou ik ook nog heel graag een keer naar Amerika gaan en misschien wel daar gaan wonen. En ik wil nog een tatoeage. Ik wil nog zo veel!

Is er al ooit een droom voor je uitgekomen, zo ja, welke?
Voor mij is iets een droom als ik nooit had gedacht dat iets zou gebeuren, spontaan of niet. Het behalen van mijn vwo-diploma was absoluut een droom, maar die keer dat ik spontaan in een luchtballon voer of ineens twee weken in mijn eentje naar Canada ging. Dat had ik niet verwacht, maar dat waren zeker dromen.

Wat maakt jou een echte heldin op sokken?
Ik ben voor heel veel dingen bang, dingen waarvan de meeste mensen zich afvragen hoe je daar in hemelsnaam bang voor kunt zijn. Maar aan de andere kant doe ik ook zonder problemen dingen waar anderen wel even zouden moeten slikken. Alleen reizen is daar een van en ik ben ook een keer bijna van een brug gesprongen (met elastiek natuurlijk), dat feest ging alleen niet door omdat ik een jurkje aan had, maar zulke dingen durf ik dan weer wel.

Heb je nog tips voor andere helden en heldinnen op sokken?
Volg je hart! Als jij iets graag wilt is dat genoeg. De mening van een ander is echt niet belangrijk!

Wil je meer over Carlijn weten? Dan kan je natuurlijk een kijkje nemen op haar blog. www.clossine.nl

Ben of ken jij een held(in) van de maand, mail dan naar info@heldinopsokken.nl met als onderwerp ‘held(in) van de maand’ en wie weet ben jij de volgende!

Join the discussion

  1. Celine

    Wat leuk dat je deze categorie in het leven hebt gebracht! Echt een heel leuk iidee, en wat super dat Carlijn direct haar verhaal kon doen. Ik ben super trots op jullie allebei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.