Uncategorized

High tea tijdens de paasdagen

 

20160327_125825

Tijdens de paasdagen hebben mijn moeder en ik voor ons gezin een heuse high tea georganiseerd. Of nou ja, mijn moeder en ik… Voornamelijk mijn moeder. Ik heb alleen geholpen met de kwarktaart, de indeling van de tafel en een klein beetje in de weg te lopen. Naast dat het heel erg gezellig was, wil ik jullie heel graag laten zien wat we (uh.. mijn moeder) allemaal gemaakt hebben en waar we heerlijk van hebben gesmuld.

20160327_123829

Ik begin met bovenstaande foto. Heerlijke gebakjes gemaakt van krentenbrood. De ene met frambozen en mascarpone (yummie! Alleen de frambozen waren een beetje zuur) en daaronder die met bosbessen. Die vond ik persoonlijk iets minder, maar meer omdat het krentenbrood overheerste qua smaak. Op het onderste bord, lagen de meest droge muffins die ik ooit geproefd heb, maar het paaseitje in het midden maakte de boel een klein beetje goed (tof idee overigens, een paaseitje in je muffin stoppen).

20160327_125616

Verder hadden we twee soorten ‘sandwiches,’ de ene met ei, ham en mayonaise en de andere met kruidenroomkaas en komkommer. Allebei heel simpel, maar hartstikke lekker. En daar heb ik dan ook een beetje te veel van op. Oeps!

20160327_125637

Mijn moeder had ook nog scones gemaakt. Je weet wel, die soort mini cakejes met clotted cream en frambozenjam. Ze waren niet zo’n succes, maar met slagroom en aardbeienjam waren ze best te eten (vond ik). Maar ja, ik ben dan ook meer van het zoete en de slagroom was véél zoeter en lekkerder dan de clotted cream. Ik heb er helaas geen foto van, die ben ik vergeten te maken!

20160327_123929

Naast de scones, hadden we een aantal bakjes met allemaal soesjes, tompoucejes, bananensoezen en chocolade paaseitjes. Dat valt natuurlijk altijd goed. Wel een van de dingen die ik het minste op heb, want alle andere dingen waren veel te lekker en daardoor is ongeveer de helft van wat we hadden terug de vriezer in gegaan.

20160327_124643

Dan, mijn grote trots. De kwarktaart! Aardbeienkwarktaart om precies te zijn. Ik had hem het weekend ervoor ook al gemaakt en toen bleek hij veel lekkerder dan gedacht. Gewoon van het jumbo huismerk en met aardbeien (uit de vriezer) erdoorheen was het gewoon weg heerlijk. Ik heb dan ook best wat stukjes op, weer oeps. Maar oké, op eerste paasdag mocht het!

20160327_125553

Ook had mijn moeder een soort quiche gemaakt. Het werd niet zoveel gegeten, voor mijn broers en mij was het iets te gezond. Maar ach, mijn ouders vonden hem heel lekker en daar gaat het om!

20160327_125658

Verder hadden we nog twee verschillende soorten wraps. De ene met kip en kruidenroomkaas en de andere met ei, pesto en de overige ingrediënten weet ik niet meer, die met kip was mijn favoriet en die maken we ook vaak op feestjes, al was die andere ook wel heel erg lekker.

20160327_124613

En als laatste hadden we nog een schaal met grote chocolade paaseieren. Want we hadden nog niet genoeg! Mijn moeder had ze meegenomen omdat ze afgeprijsd waren en ik vond ze zó schattig. De ene had een strikje, de andere was een paashaas en weer een andere was een kuikentje.

Oh en als je nog honger had… We hadden ook nog harde broodjes die we zelf konden beleggen. Kortom, een heus vreetfestijn!

Hoe was jouw pasen? En welk recept zou jij graag willen weten?

Join the discussion

  1. nilo de roock

    Complimenten aan je moeder. Die gerechten zijn met veel liefde gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.