Uncategorized

Lichtpuntjes van de maand augustus

We zijn er al een paar dagen in bezig, de maand augustus. Een hele mooie maand moet ik zeggen. En vandaag ga ik opnoemen waarom de maand augustus zo mooi is!

Allereerst word ik eind deze maand 18, zoals ik gisteren al beschreef. Ik vind het zelf niet zo heel leuk om in het middelpunt te staan, maar ik moet toe geven dat 18 worden wel een soort van ding is. Dan mag ik (weer) legaal drinken, een rijbewijs halen en er zelf mee rijden en ondanks dat allebei voorlopig niet lukt, vind ik wel fijn dat het kan. Als het dan eenmaal beter met me gaat, kan ik meteen goed uitpakken met alles erop en eraan.

Daarnaast is augustus de maand waarin ik nog lekker veel kan werken en als ik ergens van hou, dan is het van werken. Het is een geweldige afleiding en ik moet toegeven dat ik best veel uitgeef, vooral aan musicals en treinreizen, dus dan is een extra zakcentje erg prettig. Dan hoef ik niet zo veel op mijn uitgaven te letten.

Het klinkt misschien heel stom, maar ik heb ook best wel zin in het nieuwe schooljaar en zie dat ook weer als een lichtpuntje. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en ik hoop dat ik dit jaar wel examen kan doen in een aantal vakken. Het geeft in ieder geval een goed gevoel om met een schone lei te beginnen!

Ook is het vaak lekker weer. Een heerlijke 20 graden waar je zonder puffen naar buiten kan, maar dat het wel lekker warm is, ook zonder jas. Dat vind ik eigenlijk de perfecte temperatuur, in Nederland wordt het anders zo klam. En is het niet uit te houden met lange mouwen.

Verder is in de maand augustus altijd ‘Jeugdvakantiewerk’ in mijn woonplaats. Dat is een week vol activiteiten voor kinderen van groep 1 t/m groep 8. Al heel wat jaren help ik daar aan mee en ik vind het altijd een hele gezellige, vrolijke week. Elk jaar kijk ik er met veel plezier naar terug en heb ik alweer zin in het jaar erna. En nu hoef ik nog maar een paar weken te wachten!

Als laatst een lichtpuntje over het stukje therapie. Er is weer een maand van de wachttijd voorbij en dat betekent dus dat ik een stap dichterbij mijn deeltijd-therapie ben. Dat geeft ook wel een beetje spanning, maar tegelijkertijd ben ik ontzettend blij dat de tijd ook doorgaat en dat ik over een paar maanden als het goed is kan starten.

Wat vind jij het mooie aan de maand augustus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.