Uncategorized

Mijn verslaving: Musicals

Het is zo’n beetje het enige wat me weer op kan vrolijken op slechte momenten, musicals. Het kost goud geld, maar daardoor heb ik even de avond (of middag) van mijn leven. Heel even vergeet ik de pijn, hoef ik niet meer alles te tellen van mijn dwang, en kan ik alleen maar genieten!

Het begon toen ik een jaar of 10 was. Mijn moeder nam me voor het eerst mee naar een musical, Tarzan. Ik weet nog heel goed waar we zaten en dat ik halverwege ruim 10 minuten lang half hyperventilerend: ‘Chantal Janzen’ heb gefluisterd omdat ze naast me stond (en ik best wel heel erg fan ben) en dat tijdens diezelfde voorstelling Ron Link zijn hand brak. De tweede akte ging niet door en we konden dus een flinke tijd later opnieuw naar de Scheveningen.

Ik moet zeggen dat Tarzan heel erg veel indruk heeft gemaakt. Ik vond het toen zo geweldig, dat ik zelf in een musical wilde spelen. Helaas kan ik voor geen meter zingen, ben ik niet zo goed in dansen, en kan ik volgens mij ook niet zo goed acteren. Dat feestje gaat dus helaas niet door. Maar dat wil niet zeggen dat ik minder van musicals ga houden, want vanaf dat moment dat ik daar in het theater zat, wist ik zeker dat ik vaker in het theater te zien zou zijn.

Ondertussen zijn we alweer een aantal jaren verder en heb ik al veel musicals kunnen bewonderen. De laatste paar jaar ga ik regelmatig meerdere keren naar dezelfde musical en ben ik vrijer omdat ik nu zelf met het openbaar vervoer mag. Mijn record van dezelfde musical is 4 keer. Zowel voor de Sound of Music als Waanzinnig Gedroomd.

Heel veel mensen vinden het raar dat je twee of meer keer naar dezelfde musical gaat. Maar ik raak er nooit op uitgekeken. Elke show zie je andere dingen en wordt er net iets anders gespeeld, waardoor het nieuw blijft. En als het verhaal goed is, krijg ik van een musical nooit genoeg.

Dagelijks geniet ik nog heel erg na van alle dagen dat ik naar een musical ben geweest en als je me ooit wil opvrolijken, kan je het beste daarover tegen me beginnen. Grote kans dat je dan het meeste succes hebt!

Hou jij ook van musicals?

Join the discussion

  1. Nikki Henskens

    Heey topper! Ik heb je al lang niet meer gezien zeg! Ik heb een beetje op je blog rondgekeken en ik vind het super knap hoe je met alles omgaat. Ben je al naar Soldaat van Oranje geweest? Prachtige musical met veel variatie en originele stukjes. Het gaat over de Tweede Wereldoorlog en het is soms ook best heftig. Maar vooral mooi, ook de locatie! Ik hoop je snel nog eens te zien 🙂 Liefs Nikki!!!

  2. nilo de roock

    Heb je de ‘Phantom of the Opera’ gezien? – Maar misschien lees ik dat verderop ergens wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.