Uncategorized

Recensie: Beauty and the Beast

beauty and the beast

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recensie voor een van de musicals die ik gezien heb, heb geschreven. Ik heb er gewoonweg nog niet zoveel tijd voor gehad, maar aangezien ik nu weer meer tijd en zin heb om te schrijven zal ik schrijven over de musical Beauty and the Beast.

En ik moet zeggen, het is mijn favoriete musical. Van alle musicals die ik heb gezien (en voor de mensen die mij niet kennen, dat zijn er veel) vind ik deze musical echt de mooiste. Het sleept je helemaal in het verhaal en zelfs na 4 keer (ja, zo vaak ben ik al geweest) verveeld het geen seconde.

Het verhaal gaat natuurlijk over Belle, die wordt vastgehouden in het kasteel van het betoverde beest. De betovering kan alleen verbroken worden als het beest liefde voelt én de liefde terugkrijgt van een ander. Om eerlijk te zijn kende ik het verhaal voor de musical niet, ik had de Disney film namelijk nooit gezien. Maar ik vond het sprookjesachtig mooi.

Naast dat het verhaal gewoon mooi is, heb ik me echt verwonderd over het decor. Er is aan alles gedacht, de huisjes op de achtergrond, het draaiende windmolentje en de slinger van de klok dat op en neer gaat. Maar het mooiste vond ik de sterren die uit de lucht kwamen tijdens het nummer ‘Meisje en het Beest.’ Ik zag het pas bij de 3e keer goed, omdat ik toen pas redelijk vooraan zat. Maar het gaf een enorm 3D-effect. Gewoon: WAUW!

Het mooiste nummer vond ik ‘Kom er in,’ door vrijwel de hele cast. Er is in deze scène zoveel te zien dat je je ogen uitkijkt. Alle bewegingen, de dans, de invulling binnen het lied. Het klopt allemaal. Ook worden verschillende special effects gebruikt die ik natuurlijk niet ga verklappen, maar het blijft een feestje aan het einde van de eerste akte.

Naast dat ik Anouk als Belle heb gezien, heb ik ook understudy Belle Nandi van Beurden twee keer gezien. Zelf heb ik de voorkeur voor Nandi omdat ze een iets warmere stem heeft en bij haar de show elke keer anders is, maar Anouk doet er zeker niet ten onder.

Als je twijfelt om naar Beauty and the Beast te gaan, raad ik je zeker aan om het te doen. Je mist echt iets als je deze musical niet hebt gezien en ik kan je verzekeren dat het écht de moeite waard is om te gaan kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.