Uncategorized

Recensie: Grease

Afgelopen zaterdag ben ik naar de musical Grease geweest. Weer een musical met een verhaal dat iedereen kent, daardoor ligt de lat meteen heel erg hoog. In de hoofdrol speelde Vajèn van den Bosch en Tim Douwsma en ik moet zeggen dat ze de rol ongelofelijk goed vertolkten!

Het is naar mijn idee zeker niet de beste musical van het nieuwe theaterseizoen. Zo vind ik sommige liedjes heel erg lelijk vertaald en dat haalt het niveau van de musical een stuk naar beneden. Het decor was groot in de overtreffende trap. Doordat alles zo gigantisch was, vond ik het spelen soms te klein overkomen en had het iets te weinig power. Dat vond ik zonde. De verhaallijn wijkte gelukkig nauwelijks af van het origineel, waardoor het ook weer pluspunten van me krijgt.

De spelers waren stuk voor stuk geweldig. De zang was bij de meeste spelers perfect en de uithalen en hoge noten leken er heel gemakkelijk uit te komen. Sommige rollen waren geweldig neergezet, met name de rol van Eugene gespeeld door Jip Bartels, wat heb ik daar om gelachen!

Daarmee kom ik meteen op de leukste gedeeltes van de show, want dat waren de momenten dat Eugene en/of Patty op het podium was. De scenes hadden humor. Het was precies de goede hoeveelheid, niet te veel maar ook niet te weinig.

Als ik binnenkort krapper met geld zit, zou dit voor mij een van de eerste musicals zijn die ik niet nog een keer ga bekijken. Heb je het financieel ruim en wil je een avondje lachen, dan is deze musical zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.