Uncategorized

Recensie: Sound of Music

DSC01962

Vandaag ga ik voor de allerlaatste keer naar de Sound of Music en daarmee staat de teller op 5. Deze musical staat zeker in mijn top 3 en ik blijf hem leuk vinden, hoe vaak ik hem ook gezien heb. Hij is nog verslavender dan alle andere musicals.

Ik denk dat ik het verhaal van de Sound of Music niet meer hoef uit te leggen, weet je het niet, dan zou ik maar heel snel de film gaan kijken! Het is echt een gemis in je opvoeding. Ik heb hem ook pas na 17 levensjaren gezien, een schande!

Het verhaal van de musical is ietsje anders, dat kan ook niet anders. Maar ik vind de musical eigenlijk een stukje leuker, al is dat bij mij natuurlijk niet zo moeilijk. Het decor is in de meeste gevallen simpel, maar wel met stijl. Niks is overbodig, alles wordt gebruikt en dat maakt het erg leuk om te zien.

Het script en de muziek loopt haarfijn in elkaar over, het is goed, duidelijk en blijft enorm in je hoofd hangen. Dagen na de shows zing ik nog van do-re-mi, edelweiss en het slaapliedje van de kinderen. Mijn ouders worden er volgens mij knettergek van, maar mijn dag kan dan meteen niet meer stuk.

De cast is vreselijk goed. Moeder Overste gespeeld door Maaike van Widdershoven, is echt ongelofelijk! Ik kende haar verder nog niet, maar haar stem is zo mooi en warm, en ze kan echt geweldig zingen! Ik heb de eerste keer met verbazing zitten kijken en ook de keren daarna blies ze de hele zaal om ver.

Ook de Von Trapp-kinderen waren elke keer steengoed. Ik heb in totaal 3 verschillende groepjes gehad. Het ene kind kende ik al van andere musicals en de andere was compleet nieuw voor me. Toch maakte het niet uit welk groepje ik had, ze waren allemaal super. Vooral veel lof voor de kleine Gretl’s, die, hoe jong en klein (en schattig) ze ook waren, de hele zaal lach- en ah-momentjes gaven.

De mooiste show, vond ik de show toen Nandi de rol van Maria op haar nam. Dat komt vooral omdat ik Nandi al een tijdje volgde via social media. Het was haar afstudeerproject die ze heeft afgesloten met een 9,5, dat zegt volgens mij al genoeg! Ik ben heel dankbaar dat ik dat heb mogen zien en meemaken.

Vanavond is de laatste keer dat ik deze musical ga zien en ergens doet het toch een beetje pijn om afscheid te moeten nemen van zo’n goede musical. Ik ga deze musical zeker missen en ik hoop dat die over een paar jaar opnieuw in de theaters te zien is.

Kan je niet zolang wachten? Dan is dit weekend je laatste kans. De musical is t/m 23 augustus te zien in het Koninklijk theater Carré in Amsterdam. Ik raad het je absoluut aan!

Heb jij de Sound of Music gezien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.