Uncategorized

Sukhi: De eerlijkste vloerkleden!

Ik werd pas gevolgd door een account op Twitter, Sukhi. Zo nieuwsgierig als ik ben, ben ik natuurlijk gaan opzoeken wat voor website dat is en het eerste wat me op viel was het ontzettend leuke logo, waar ik meteen helemaal verliefd op was! En dat past meteen bij de naam want Sukhi betekent in Nepal ‘Happy’ oftewel blij. En blij word je van deze site!

Toen ik verder keek, las ik op de site dat alle vloerkleden handgemaakt werden in landen zoals Nepal, Marokko, Turkije en Indonesië en dat de maaksters van de kleden eerlijk betaald krijgen. Daar word je natuurlijk heel Sukhi van, want ieder mens verdient het om een goed leven te hebben en hun kosten te kunnen betalen. In het filmpje hieronder is te zien wat die eerlijke prijs met de bevolking in Nepal doet.

En met dit in mijn achterhoofd maakte het me natuurlijk nog nieuwsgieriger naar de vloerkleden!

shaggy-tapijten-Marokkaanse-berber-ontwerp

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de Ben Ouarain vloerkleden uit Marokko. Ze zijn gemaakt van fijn wol en dat vind ik een mooie structuur geven. Ook vind ik ze het meest ‘basic’ waardoor het vrijwel in elke huiskamer of welke andere kamer dan ook zou passen. De patroontjes in het kleed stralen veel rust uit en ze beelden dingen uit over het leven van de maakster. Allerlei onderwerpen kunnen er in worden verwerkt en zo heeft elk vloerkleed zijn eigen verhaal wat ik een erg mooi idee vind.

Welke ik op een hele andere manier mooi vind zijn de kleden uit India, gemaakt van wol en vilt. Het heeft weer een hele andere structuur, maar je kan het zo bont maken als je wilt. Zowel felle kleuren als hele basic kleuren zijn er in de webshop te vinden, voor ieder wat wils! Ook zien ze er heerlijk zacht en knuffelbaar uit, wat handig is als je me goed zou kennen, want ik lig behoorlijk vaak op de grond!

Het mooie van Sukhi vind ik dat de materialen en stijl van het land waarin het gemaakt is gebruikt worden. Zo laat het ook iets zien van het land van herkomst en dat vind ik enorm bijzonder. Maar meer bijzonder vind ik het feit dat je de maaksters uit Nepal persoonlijk kan bedanken. Zij hangen een kaartje aan het vloerkleed met hun naam en via de site kan je ze op die manier bedanken voor hun inzet! Een heel mooi initiatief en dat maakt de wereld ook een behoorlijk stukje mooier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.