Uncategorized

Zoveel te doen

Het is vakantie, en voor mijn vakantie som ik altijd dingen op die ik graag wil doen. Zo wilde ik deze vakantie mijn website online krijgen en dat is inmiddels gelukt!

Maar naast mijn blog had ik nog een hele lijst met dingen die ik deze vakantie wilde doen, en die zijn iets minder goed gelukt. Zo wilde ik de paar puzzels die ik nog niet heb gemaakt, neerleggen. Wilde ik 2 boeken lezen voor mijn mondeling van Nederlands komend schooljaar, wilde ik de stof van zowel wiskunde als geschiedenis door hebben genomen om na de vakantie die schoolexamens te kunnen maken. Wilde ik een knuffeltje haken. Wilde ik een dag gaan reizen naar een onbekende bestemming en wilde ik de serie Orange is the New Black afkijken.

Van al deze dingen is er eigenlijk nog niks helemaal gelukt en nu ik mijn vakantie verder aan het plannen ben, merk ik ook dat het me ook absoluut niet gaat lukken. Ik heb namelijk nog maar 2 dagen in de hele vakantie waarop ik niks te doen heb. De overige dagen heb ik therapie, moet ik werken of help ik mee bij jeugdvakantiewerk. Oeps.

Ik betrapte me er de afgelopen heel vaak op dat ik niet kon kiezen waar ik mee wilde beginnen omdat ik nog zóveel wilde doen. En in plaats van dan maar ergens te beginnen, ben ik op de bank gaan liggen nadenken, waardoor er niks van de grond is gekomen.

Waar het normaal altijd gefaald voelde als ik mijn lijst voor de vakantie niet afkreeg, vind ik het nu eigenlijk wel oké. Ik heb andere leuke dingen gedaan die niet op mijn lijstje stonden en misschien krijg ik nog wat meer dingen af, op mijn vrije ochtenden. In ieder geval weet ik dat ik voor de volgende vakantie misschien iets minder dingen moet willen doen, vakanties zijn namelijk niet oneindig.

Wat voor dingen zou jij deze vakantie doen die je nog niet hebt gedaan?

Join the discussion

  1. Celine

    Niet alles wat kan moet! Onthoud dat ?. Ik vind het heel goed en leuk dat je site online is gekomen ?. De rest komt vanzelf wel eens. Wat ik deze vakantie wou doen en wat me niet is gelukt… Spaans leren, een cursus doen, leren koken, maar dat zijn allemaal dingen die nog altijd kunnen. Niet alles wat kan moet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.